Opskrifter på kalvekød

Ny Møllegaard

Blæsbjergvej 51

5462 Morud

bestil@godtkyed.dk

 

 

Kalvebryst. Fremstillet af limousine kalvekød

Sådan tilberedes et godt kalvebryst/tværreb: Ingredienser: Brystet steges i en jerngryde. Kalvebryst. Et stykke svarer til 2 voksne og to store børn.

Tilbehør:

Løg, gulerødder og porer. 1-2 dåser flåede tomater, gerne med basilikum og oregano ¼ l fløde 1 dl. Dry martini. Tilbehør: Kartofler til mos, pasta eller spaghetti.

Opskrift:

Brun løgene i gryden. Tag løgene op og brun kalvebrystet. Når alle 4 sider er brune, tilsættes en teskefuld salt og der pebres godt. Tilsæt fløde, de flåede tomater og grøntsagerne, som er skåret i skiver. Når fløden koger, tilsættes martinien. Herefter lægges låg på gryden. Lad gryden koge ved svag varme i ca. 2 timer. Herefter tages kalvebrystet op, og sovsen jævnes, hvis der er behov for det.

 

 

Rødvinsmarineret limousine culotte på Weber grill

Et godt stykke kalvekød kan blive en rigtig god opblevelse på en weber grill. Her er en lækker opskrift: Kød: Culotte eller Cuvette. Mørbrad kan også bruges.

Tilbehør:

Salat.

Opskrift:

Kødet optøes. Herefter lægges stegen i marinade som består af: 1/4 fl. Rødvin. 1 dl. Olie. 0,25 dl. Rød-/hvidvinseddike. Friske kviste timian eller andre spændende krydderier. Salt og peber. Marinaden hældes ned i en pose, sammen med stegen. Marinaden farver stegen lilla udvendig. Men det påvirker hverken smag eller det færdige resultat. Lad det hvile i ca. 1 døgn. Før grillningen tages stegen op af marinaden og ligger i stuetemperatur i en halv times tid inden det lægges på grillen. I det hele taget skal kød være stuetemperatur, inden det grilles. Stegen krydres godt med salt og peber. Herefter lægges det på grillen, indirekte stegning og låget på i ca. 35 minutter. Prøv med et stegetermometer, temperaturen skal være ca. 50 til 55 grader. Herefter tages stegen ud af grillen, og lad den hvile i ca. en halv time inden forskæring.

 

 

 

 

Så lækkert kan et kalvebryst tilberedes. Det er lækkert og smager virkelig godt!