Fodring med naturlige

fodermidler.

 

 

 

 

Sommer. Græs. Dyrene hygger sig på marken.

 

Limousinekøer og kalve hygger sig om sommeren på det dejlige, friske græs. Det er lige livet for en ko at nyde den friske luft og det frodige, grønne græs. Udover græsset, har dyrene fri adgang til mineraler, som primært består af salt. 

Dyrene går på græs indtil oktober eller november måned. Dette afhænger primært af nattefrosten, hvor lang tid at græsset gror. Så snart græsvæksten er stoppet, kommer dyrene hjem og går over på vinterfoder.  

 

Kun hjemmeavlet foder

Alt foder til dyrene dyrkes ligeledes på vore marker. Her dyrkes byg som valses (knuses) inden fodring. Så kan dyrene omsætte foderet. Vi oplagrer vores eget korn og fodrer . Sommer eller vinter. Kun sundt og friskt foder!

Vi fodrer alle dyr med valset korn (byg). Dyrene får om vinteren desuden wrappet græs og fodres som sådan kun med naturlige fodermidler. Kornet er desuden ideelt til at opfede kalvene med så de får den rigtige muskelmasse og en perfekt fedtmarmorering

 

Slagtekalvene får masser af korn og græs

Når kalvene er ca. 6 mdr. gamle tages de fra moderkoen, som på det her tidspunkt stort set er holdt med at producere mælk. Så kommer kalvene på stald, hvor de får korn, mineraler og halm efter ædelyst. Som supplement får de også ensileret græs. Men det er korn efter ædelyst som bygger dyrenes muskelmasse op og sikrer den bedste kødkvalitet som fås på markedet.

 

 

 

 

Ny Møllegaard

Blæsbjergvej 51

5462 Morud

bestil@godtkyed.dk